Ženu prepadol s poplašným koltom. Lúpež v herni

31.08.2008 Celý región

Ženu prepadol s poplašným koltom: Policajný vyšetrovateľ v Starej Ľubovni vzniesol včera obvinenie pre zločin lúpeže 21 ročnému mužovi z obce Malý Lipník, okr. Stará Ľubovňa.
Na policajnú linku 158 oznámila včera popoludní 78 ročná žena z Malého Lipníka, že bola napadnutá vo svojom rodinnom dome. V čase okolo 15:15 h prišiel do jej rodinného domu 21 ročný miestny mladík. Na verande domu pod hrozbou zastrelenia zbraňou, poplašným koltom, žiadal 100, -Sk. Keď to žena odmietla dvakrát vystrelil do chodby domu. Následne z domu ušiel až po tom čo poškodená začala volať o pomoc. K zraneniu ani k materiálnej škode nedošlo. Policajti páchateľa v priebehu niekoľkých hodín vypátrali, zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Taktiež u neho zaistili poplašný kolt. Vyšetrovateľom bude podaný návrh prokurátorovi na jeho vzatie do väzby.

Lúpež v herni
Popradský policajný vyšetrovateľ začal včera trestné stíhanie pre zločin lúpeže, ktorého sa dopustili dvaja doposiaľ neznámi páchatelia.
V sobotu (30.8.2008) v čase okolo 3:00 h došli k jednej z popradských herni. Zazvonili na zvonček video vrátnika a kým im dvere otvoril krupier nasadili si na tvár kukly a po otvorení dverí jeden z nich fyzicky napadol krupiera. Ochromeného krupiera odtiahli do príručného skladu, vedľa barového pultu a tam ho zatvorili. Následne prehľadali bar, pričom z neuzamknutého trezoru ukradli kľúče od hracích automatov, z baru ukradli dva mobilné telefóny a z peňaženky finančnú hotovosť cca 30 000, -Sk. Kľúčami otvorili hracie automaty, z ktorých ukradli pokladničky s peniazmi. Celkovo spôsobili škodu 47 990. - Sk. Krupier sa zo spôsobených zranení bude liečiť približne 14 dní.
 

Vyberte región